BÅTMEKANIKER JANUARI

  • 26 dec 2022

image: BÅTMEKANIKER JANUARI

3 tillfällen att lära sig mer om bensin-och dieselmotorer, impellerbyte, motorns delar, elsystem och mycket annat smått och gott. Ett bättre sätt att snabbstarta nya året finns inte.

Ta chansen och lär dig mer om båtmotorer till medlemspris!

QSS erbjuder dig som missade förra tillfället att gå Båtmekanikerkursen på Skeppsholmsgården med Tor Åhman som kurslärare. Vid förra tillfället fick den mycket goda vitsord från deltagarna. 

Vi lär oss om inombords- och utombordsmotorer. Vi tittar på vad som skiljer bensin- från dieselmotorn. Teori varvas med praktik när vi tillsammans går igenom motorns delar och skaffar oss en förståelse för smörj-, bränsle-, kyl-, kraft- och elsystemen.

Målet är att du efter kursen ska ha en förståelse för motorns delar och kunna genomföra enklare åtgärder såsom luftning, impellerbyte, vinterkonservering och felsökning. Vad ska du kolla före start och under gång? Vi går även igenom brandskydd, miljöpåverkan och säkerhetsutrustning.

DATUM OCH TIDER:

Måndag 16 januari kl 18:00-21:00
Måndag 23 januari kl 18:00-21:00
Söndag 29 januari kl 10:00-16:30

MEDLEMSPRIS: 2 000 kronor/person

Kurslitteratur finns att köpa på plats (swish) till en kostnad av 360 kronor/deltagare.

VAR: Skeppsholmsgården, Östra Brobänken, Skeppsholmen, Stockholm.

KURSLÄRARE: Tor Åman

För den som vill finns det möjlighet att efter kursen tenta för Båtmekanikerintyg. Blåboken. Tentamenstillfället är separat från kursen och examenskostnad tillkommer (NFBs förhörsförrättare)


ANMÄLAN: qsskursanmalan@gmail.com


Max antal deltagare: 10st (om QSS ej lyckas fylla upp platserna kan externa deltagare tillkomma)

Avbokningsregler:
Eventuell avbokning måste meddelas till qsskursanmalan@gmail.com senast 1 januari 2023 för att vi ska kunna återbetala kursavgiften. Därefter kan vi enbart återbetala inbetalt belopp om någon annan kan ta över din plats.

EVENTANSVARIG: Jenny Bisther